martes, 24 de enero de 2012

Haití continua rebent els ajuts obtinguts a l’Olimpiada Solidària de l’Estudi







El passat dia 12 es van complir dos anys del terratrèmol que va assolar Haití, una catàstrofe que va deixar tantes seqüeles que encara avui sembla que molts aspectes d’aquest país continuen estan en situació d’emergència. Malgrat tot el treball en favor de l’educació i la reconstrucció d’escoles i serveis educatius al que es van destinar els fons obtinguts en l’Olimpiada Solidària de l’Estudi continua i avui us podem oferir algunes informacions esperançadores junt amb algunes fotografies dels treballs duts a terme.

L’Escola de Fontamara a Port Prince va patir – a conseqüència del terratrèmol – danys als banys i a la teulada, avui la teulada es troba ja reparada i els banys - que a més eren molt petits - es troben ja reconstruïts però amb més espai que el que ocupaven els fets malbé. A la foto es veu com ha quedat l’edifici dels banys.

A les Escoles de Dory, Deux Mapous i La Savane, situades a Los Cayos, es proporciona un menjar diari al joves estudiants, a més de continuar oferint les classes. L’ajuda pel menjar – que s’ha pogut oferir gràcies als fons rebuts gràcies a l’Olimpiada Solidària de l’Estudi, ha  suposat fer possible tant l’educació com la supervivència, perquè la vida és més cara que mai i les escoles tenen moltes dificultats per rebre pagaments dels pares dels alumnes.
A l’Escola “La Saline”, que es troba situada en un barri molt pobre, molts nen continuen estudiant en tendes de campanya, però es fan progressos en poder veure construïda l’escola. Per començar han trobat ja una empresa constructora en la que confien i amb la que s’ha signat un contracte – han estat molt mesos de treball i paciència poder arribar a aconseguir una empresa adient pel projecte -  i com a mostra que la construcció ja és un projecte en marxa es va dur a terme la cerimònia de la posada de la primera pedra a la que van participar professors i alumnes.


Els edificis provisionals s’han traslladat, ja que estaven a la zona on s’ha de construir el nou edifici,  i ja s’han fet els fonaments i els reforçaments per al sistema antisísmiques. El fet de tenir un projecte com aquest en marxa fa que tota la població si senti esperançada. Així mateix s’han ofert cursos de capacitació a 342 professors de diverses escoles per tal de millorar la qualitat de l’ensenyament.

Les responsables d’aquestes activitats, com podreu veure a les fotografies,  han estat les Salesianes

No hay comentarios:

Publicar un comentario