martes, 3 de julio de 2012

Nacions Unides: Objectius del Mil•lenni Informe 2012 – Primeres dades



Foto: Babucke



Tot just acaba de sortir l’informe 2012 (els estudis reflecteixen la situació obtinguda al 2010) sobre els Objectius del Mil•lenni de les Nacions Unides,  un primer resum del mateix indica que:

Reduir La fam  al món continua sent el major del reptes. El progrés en aquest objectiu és lent en la reducció de la fam dels infants que es troben desnodrits. Aproximadament un de cada tres nens al Sud d’Àsia pateix  mancança d’aliments. 

S’ha reduït el percentatge de persones que viuen en extrema pobresa (menys de 1,25 euros al dia) que malgrat tot encara afecta a 1,4 bilions de persones.




Envers a l’accés a l’aigua potable: del 1990 al 2010, uns 2 bilions de persones van poder tenir accés a millors fons d’aigua, serveis per canonades o pous segurs. Es pot dir que s’ha assolit la fita de reduir a la meitat el nombre de persones que no tenien accés a fonts d’aigua sostenibles. 

Uns 200 milions de persones que vivien en situacions precàries en barris marginals dins els països desenvolupats,  han millorat la seva situació.

Igualment s’ha incrementat la paritat a l’educació primària, fins al nivell del 97 %.

S’ha evolucionat favorablement cap a el progrés en matèria d’educació primària universal.

Millorar la supervivència dels infants de menys de 5 anys, malgrat el creixement de la població, amb un gran avanç positiu a la zona sub-sahariana que és la zona més afectada.

S’ha incrementat també el nombre de tractaments per combatre el VIH.

Han caigut les taxes de tuberculosi i de morts per malària.

Els llocs de feina vulnerables han decrescut de manera marginal.

S’ha reduït la taxa de mortalitat materna.

Les zones rurals continuen mostrant una gran desavantatge en relació a l’accés a l’aigua potable

S’avança en “l’empoderament” de les dones, però la violència contra les dones mina els esforços per assolir aquesta fita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario